– STYRKER VI INTUISJONEN VÅR FÅR VI EN LYTTENDE SJEL!

Denne fullmånen gir oss mulighet til å gå ned i våre dypeste sfærer, grave fram våre indre skatter og endre fastlåste mønstre… hvis vi våger?

«Jeg kniper
øynene igjen og later som ingenting
(sa ingen
som forandret verden noensinne)»

– Trygve Skaug

KARMISK TEMA
Full- eller nymåner som står i kontakt med nodeaksen, kalles eklipser. Fordi månen denne gangen står ved nordnoden, er denne eklipsen rettet mot fremtiden. I astrologien omtales horoskopet ofte som «kartet». Kompassnålen i kartet, er nodeaksen. Kartet viser personligheten, mens kompassnålen viser retningen sjelen ønsker å utvikle seg.

SYDNODEN (fortiden) viser oss nøyaktig hva det er vi trenger å ta tak i.
Vi kan f eks oppleve å stadig komme ut for de samme situasjonene eller menneskene. Har du noen ganger følt at du lever livet på repeat? Sydnoden viser hvilke vaner og mønstre vi har, og gjerne sitter fast i. Handlingsmønsteret er det som er kjent for oss, og som vi bruker uten å tenke oss om. Vi kjenner det som «komfortsonen», dit vi skvetter tilbake når livet føles vanskelig. Selv om «komforten» ikke oppleves komfortabel. Skal vi lykkes, må vi gjøre det stikk motsatte av det som føles komfortabelt.

NORDNODEN (retningen framover). Sjelen er ikke her for å repetere erfaringer den har mer enn nok av. Vi må våge å utfordre oss selv. Fordi nordnoden er i eksakt opposisjon til sydnoden, må vi strekke oss mye lenger ut av komfortsonen enn det som er behagelig. Vi skal altså gjøre det vi ikke kan, men som vi har alle forutsetninger for å lære. Nordnoden viser oss veien ut av en famling i mørket, hvor vi kan ha vært både dypt ulykkelig og misfornøyd. Jo sterkere bevissthet vi får om sjelens retning, jo klarere blir veien. Der vi kjenner på avmakt og tap av kraft, kan vi jobbe målrettet for det motsatte resultatet. Det krever bevisst jobbing å komme ut av mønstrene vi bærer i oss. Når vi har forstått dette, får vi tak i livet på en helt annen måte. Da blir sydnoden gullet vårt, og vi har ekspandert som sjel. Vi må våge å møte oss selv i vårt eget dyp, og se hva som rører seg der.

SKORPIONEN OG PLUTOS TEMA
Så var det dette ærlige møtet med oss selv da…
Hvor mange ganger har vi ikke visst hva som er riktig vei å gå eller riktig valg å ta? Og hvor mange ganger har vi ikke elegant ignorert denne indre stemmen? For så i etterkant når ting har skåret seg, tenkt: «jeg visste det jo»!  Så hvorfor gjorde vi ikke det da? Fordi vi ikke våget? Dette er en kjent problemstilling. Vi bøyer av og tilpasser oss. Ordtaket «Jeg er fornøyd bare andre har det bra!», er velkjent. Vi har blitt vant til å svelge kameler. Resultatet blir ofte en følelse av å ikke være helt fornøyd, med etterfølgende håp om at det snart må bli vår tur. Hvis vi tar et tilbakeblikk til øyeblikket hvor vi bare VET, hvem har da ansvaret for valget som tas? Kan det være her vi oftest svikter oss selv?

TROSSYSTEMET
Det handler om trossystemet vårt! Hva vi tror om oss selv, og hva vi kjenner er riktig for oss. Det fine med et trossystem, er at det endrer seg hver gang vi får en ny forståelse, og blir litt klokere i egen lære. Altså hver gang vi velger det riktige for oss selv, det sjelen og intuisjonen vår forteller oss. Vi er født med denne evnen, den er som et navigasjonssystem. Vi må bare våge å stole på den berømmelige indre stemmen vår.

TYREN OG VENUS elsker komfort. Å ha det bra og kunne nyte det gode i livet, er grunntonen.
Når sjelen har det godt, deler vi raust med andre. Og vi evner også å la andre stå i sine prosesser uten å bryte forstyrrende inn. Styrker vi intuisjonen vår får vi en lyttende sjel.
Karma er ikke straff, men tvert imot læring. Vi må lære å strekke oss mot det som utvikler oss i riktig retning, og i beste fall se på det som selvfølgelig. For å ikke gjøre det som er bra for oss, kan fort gi oss det ubehagelige møtet med oss selv litt lengre framme. Sjelen vår vet, og den skaper noe som er bra både for oss selv og andre rundt oss, hvis den bare får lov. Hva vi velger avgjøres gjerne av hvilken tro vi har på egen vurderingsevne. Spiller vi på lag med oss selv, eller ikke?

DEN KARMISKE PLANETEN SATURN danner et godt aspekt til fullmånen, så muligheten for å tenke realistisk og kjenne på en sunn selvdisiplin er helt klart til stede. Både Eris og Chiron står sammen med Nordnoden, så løsninger du ikke har tenkt på eller våget tidligere, kan fort bli et tema. Kanskje må du våge å utfordre deg selv og en indre frykt for å komme deg videre. Lytter du innover får du respons, hva du velger å gjøre avhenger av hvor i prosessen du befinner deg. Det handler om bevisstgjøring, og en sjelelig avklaring på retningen du i ditt indre er på vei mot, gir ofte indre ro.

GOD FULLMÅNE!  

KURS/UNDERVISNING
Har du lyst til å lære astrologi fra bunnen, helt i ditt eget tempo?
I Stjerneklart har vi utarbeidet et kurs i basisen for å kunne tolke og forstå et horoskop – «Grunnkurs i astrologi». Du får en trinn-for-trinn innføring i hver av byggesteinene. Kurset er nettbasert, og du følger hele veien ditt eget tempo. Vi er opptatt av det personlige, derfor er det ditt eget fødselshoroskop som er utgangspunktet for undervisningen. Ved kursstart får du tilsendt fødselskartet ditt.

Vi har også kurs for den som ønsker å lære mer etter endt grunnkurs.

Ønsker du mer informasjon, eller vil melde deg på kurs, send mail til post@stjerneklart.com

Photo: Pixabay

Comments are closed.

Post Navigation