Løven 23. juli – 23. august

Årets periode med Solen i ærverdige Løven står både i opposisjon til transformatoren Pluto, og i kvadratur til den karmiske nodeaksen som nylig skiftet tegn til Vær/Vekt. Vi har akkurat startet en syklus på 1 ½ år, hvor vår identitet og individualitet skal opp og fram i bevisstheten. Vi skal våge (eller lære) å tro på oss selv og de ressursene vi har iboende. Vi skal kjenne på mestring, og at livet kanskje først blir meningsfullt når vi har klart å leve ut fra vår egen indre kompassnål, og ikke den vi ble utstyrt med i oppveksten (oppdragelsen) uansett hvor velment den måtte ha vært (eller ikke).

I Løven finner vi mye kraft, og her kan vi få god hjelp til å stå opp og jobbe med vår indre jantelov. Du vet, den som trykker oss ned, og får oss til å velge det i livene våre som vi egentlig ikke er så fornøyd med. Bakenfor janteloven vet vi noe helt annet om oss selv, vi har bare omgjort det til drømmer vi etter hvert tror aldri blir noe av. Og forblir vi i den troen går det troll i ord. Hva med å ta en meditasjon og kommunisere med det i deg som VET hva du egentlig har lyst til? Sett deg noen mål, og se hva som skjer! Ikke krev for mye av deg selv, bare spill på lag med det i deg som vil deg vel.

Løven er stolt, storsinnet og raus, og uttrykker seg på en sterk og klar måte. Den strutter tilsynelatende av selvtillit, blir lagt merke til, og satt i sentrum, akkurat der hvor den elsker å være. Dette bunner i et sterkt behov for beundring. Både lekenhet, kreativitet og en smittende latter kjennetegner en Løve som virkelig koser seg. En Løve er god til å samle folk rundt seg, og tar gjerne styringen der hvor det trengs.  De er flinke til å gi omgivelsene både nytt mot og utfordringer. Men synligheten hindrer ikke at de til tider kan være både sjenerte og sårbare. Løven er sjenerøs mot sine venner, men kan være nådeløs mot sine fiender. Den hjelper gjerne andre, men stoltheten gjør at den sjelden ber om hjelp selv. Den vil klare seg selv. Personlig mot og oppriktighet er viktige egenskaper Løven bærer med seg. I perioder har Løven en hang til latskap, og lar seg mer enn gjerne oppvarte.

Alle tegn har sine skyggesider som må jobbes med, og Løvens utfordringer kan være å ha en noe dominerende, hovmodig, sjalu og prangende fremtoning. De ønsker ikke å dele scenen med andre. Personlig ære, samt å gape over for mye, er egenskaper som kan komme fram. Posisjoner de ikke har noen forutsetning for å fylle, kan være en av dem. ”Opp som en Løve, ned som en skinnfell” er et uttrykk som kan beskrive en hovmodig Løve.

Hva skjer hvis du går inn og møter den kraftfulle styrken som bor også i deg? Hvilke følelser kommer fram? Det som møter deg er det du kan jobbe med for å omforme kompassnålen slik at den jobber for deg, og ikke imot. Og er du ærlig med deg selv, er nok mot til å mestre, en av de egenskapene du helst ser er med deg i hverdagen.

Alle tegn er forbundet med ulike deler av den fysiske kroppen, og Løven forbindes med hjertet og hjertechakraet. Og det er nettopp i hjertet vi har kontakt med sjelen, som igjen er forbundet med nodene. Nordnoden i fødselshoroskopet, er sjelens mål for denne inkarnasjonen, selve «meningen med livet». Rett før Solen går inn i Løven, begynner Venus sin retrograde fase. Hun sakner farten, for at vi skal kjenne etter hva som egentlig betyr noe for oss. Hvilke verdier har vi, og hvorfor? At disse tre hendelsene (nodeskiftet, Venus retrograd og Solen inn i Løven) er mer eller mindre sammenfallende, gir oss en helt unik mulighet til å få tak i den ubetingede og ikke-dømmende kjærligheten. Vi trenger alle å styrke egenkjærligheten og dermed kjærligheten til andre, dersom vi skal løfte menneskeheten ut av kaoset vi opplever i disse dager. Snakker vi dårlig til oss selv, er sannsynligheten stor for at vi snakker dårlig til andre. Løven og Venus vil sammen hjelpe de som ønsker det, å komme i kontakt med det dypeste, innerste i hjertet.

GOD LØVEPERIODE!

Følg oss gjerne på Stjerneklart.com
Der finner du også nettkurs i astrologi, dersom du selv ønsker å lære dette spennende faget.

Bilde av Omar Andreen/Galleri Kunstværket

Comments are closed.

Post Navigation