ONSDAG 19. FEBRUAR kl 05.58 gikk Solen inn i tegnet ditt. Som Fisk har du en sterk intuisjon og er utpreget sensitiv. Du absorberer energi fra alt og alle rundt deg, og har også en stor evne til medfølelse og empati. Mange Fisker er kreative og fantasifulle, og liker å bevege seg i en verden fylt med egne drømmer, hvor du evner å skape magi. Som Fisk kan du også virke litt reservert og sky, noe som kan vekke et beskytterinstinkt hos andre. Sannheten er imidlertid at du fint er i stand til å ta vare på deg selv. Du må likevel passe deg så følsomheten ikke får deg til å flykte inn i dagdrømmer med fare for selvbedrag.

AKKURAT NÅ preges perioden av Merkur som startet sin retrograde ferd 17. februar. Dette vil påvirke deg det meste av 2020, og gi deg stunder hvor du kan ha problemer med å fokusere på ting du skal gjøre, oppleve at det oppstår misforståelser, eller at ting blir sagt på en tvetydig måte. Dette er sterkest gjeldende i perioden fram til 10. mars. Pass på at du selv er så tydelig som mulig når du skal formidle noe til andre. Ditt indre liv er i fokus, og trenger du å rydde opp i tanker eller idéer du har, er det tid for det nå. Har du planer som skal settes ut i livet, er nymånen 23. februar er fin tid. Denne nymånen er i ditt eget tegn, og har gode aspekter til både den handlekraftige Mars og den endringsvillige Uranus. Det kan gi deg noen gode muligheter, men fordi Merkur går retrograd er det viktig å gjøre en grundig research før du setter i gang. Et par dager senere når Mars møter sydnoden, kan du oppleve at gamle spenninger slipper taket, og du er klar for å bevege deg framover. Du vil merke at Mars har entret stødige og solide Steinbukken, handlekraften er tilbake, og i løpet av mars måned kan du få gjort mye av de tingene du har planlagt. Du får gjennomført mest første halvdel av året. 1 – 5. april kan du bli ekstra inspirert, og la deg rive med av det du har fått til. Pass på så idealismen ikke tar helt overhånd. Er du i det romantiske hjørnet, kan det være greit å sjekke fakta og holde bakkekontakten.

DE SISTE ÅRENE kan ha vært preget av forvirring og kaos, og det er mulig at du ofte har måttet endre planer og idéer. Dette kan ha ført til større forandringer, kanskje spesielt på jobbfronten. Det viktige nå er å holde fast på de beslutningene du har tatt, og heller justere når det har gått en stund. Stabilitet er viktigere nå enn spontane endringer. Vent til du har bedre oversikt og kan endre retningen basert på erfaringene du gjør. Du trenger også å ha oversikt over økonomien.

DETTE ER ET ÅR hvor kreativitet og skaperkraft står i høysetet for deg. Du trives i grupper, og lar deg lett inspirere av andre mennesker. Nye bekjentskaper kan gi deg det puffet du trenger for å komme nærmere en drøm du går og bærer på. Du kjenner deg seriøs og handlekraftig, og er klar til å sette i gang prosjekter. Solformørkelsen 21. juni kan gi deg ekstra energi, og de valgene du tar da vil prege resten av året. Samtidig har intuisjonen din blitt sterkere, og du selv blitt klokere. Aktiviteter som du setter i gang kan også involvere barn og deres utvikling. Fra St.Hans og ut november kan du likevel slite litt med å komme i mål med ting. Det er derimot en fin tid til å søke innover og komme i kontakt med dine kreative og spirituelle evner. Her kan du få tak i kilden til skaperkraften din, og hente inspirasjon til nye idéer. Med gode aspekter, kan du bruke din sterke fantasi i kunstens verden. På slutten av året kan du planlegge hvordan dette skal la seg realisere. Eklipsen 14. desember kan gi deg en kickstart som kan få langvarig effekt. Dette kan være jobbrelatert, eller basert på hobbyvirksomhet. Du er også mer miljøbevisst enn vanlig, og kan endre på noen rutiner i livet ditt som følge av ny bevisstgjøring.

HERSKEREN AV TEGNET DITT – NEPTUN – gikk inn i Fiskene i 2012, hvor den skal befinne seg fram til 2025. Det betyr at vi nå er omtrent halvveis inne i perioden, hvor Neptun står i sitt eget tegn.
Generelt kan vi si at de to store temaene vi har sett til nå, er fokus på miljø/verdenshavene og spiritualitet. Det begynner å gå opp for oss globalt, at vi er i ferd med å ødelegge livsgrunnlaget vårt, fordi havene er fulle av plast og søppel. En opprydding er omsider i gang! Videre kan vi si at spiritualiteten blir stadig sterkere, og at det pågår en «kamp» fra religionenes side. Vi har bl a fått IS, og det har vært mange terroraksjoner i «Guds navn». Det er en gryende forståelse av at vi alle er ett, og at alle har en direkte kontakt med Kilden. I denne perioden kan vi også vente nyvinninger innen havteknologi og medisin. Neptun ønsker å oppløse egoets grenser, for og ta oss til et høyere bevissthetsnivå. Dersom vi ikke lytter innover og tar spiritualiteten og intuisjonen vår på alvor, blir vi gjerne forvirret og ulykkelige. I verste fall flykter vi inn i f eks rus eller fanatisme, og kan lett bli et «livets offer». Neptun ønsker at vi finner «hjem» igjen, så Sjelen forstår at den ikke er separert fra en høyere bevissthet – og derigjennom klare å skape et ego i balanse.

KJÆRLIGHETSLIVET kan få en kickstart under supermånen 9. mars. Du er sensitiv og følsom dette året, og trenger å kjenne at partneren din bryr seg, og evner å gi deg støtte og omsorg. Dette gjelder spesielt i perioden 13. mai – 25. juni mens Venus går retrograd. Dette er en introvert periode hvor mange par kan trekke seg tilbake og bare ønske å lukke døren bak seg, for å være sammen i tosomhet. Merkur går også retrograd i perioden 18. juni – 12. juli, så husk å være tydelig når dere snakker sammen. Dette er for øvrig en fin tid å ta en nærmere titt på hva som trengs av opprydding i forholdet. Selv om du kan kjenne ekstra på følelsene dine, er ikke dette året for de store endringene. Er du singel er det ikke sikkert du synes noen passer for deg, annet enn på vennskapelig basis. Men er du åpen for en flørt, er perioden 8. august – 6. september en fin tid. Da befinner kjærlighetsplaneten Venus seg i området for romantikk, lek og moro. Det som utvikler seg da, kan gi spennende utslag under nymånen 17. september. Høsten kan også bety gode kår for kjærlighetslivet, og spesielt oktober peker seg ut som den beste perioden. Kanskje en ferietur til varmere strøk, kan være en god idé. Se likevel opp for Merkur sin retrograde ferd gjennom områder for parforhold i tiden 29. oktober – 10. november. Da er det på nytt duket for misforståelser, så husk å vær tydelig i din tale.

Godt år!

Photo on Unsplash by Francesco Ungaro

Comments are closed.

Post Navigation