DETTE ÅRET blir det hjemmepåske for flesteparten av oss, og ONSDAG 8. APRIL kl 04:36 markerer fullmånen i Vekten inngangen til denne høytiden. Dette er en supermåne, hvilket betyr at Månen i sin elliptiske bane rundt jorden, er på det nærmeste punktet i forhold til jordens midte. Det får den til å se større ut enn vanlig. En fullmåne oppstår når Sol og Måne står 180 grader rett overfor hverandre, og effekten varer fram til neste fullmåne. Solen står i Væren i opposisjon til Månen i Vekten. Begge på 18’44 grader.

EN SPESIELL TID MED KORONA
Vi lever i en helt spesiell tid. Koronapandemien sprer seg raskt i hele verden, er usynlig, og foreløpig finnes det ikke noen kur mot den. Det er mye sorg, frykt og lidelse, og vi må alle bidra for å begrense smittefaren. Chirons kvadratur til nodeaksen peker på at vi er sårbare og trenger forandring. Pluto og Saturn har i lang tid varslet at det ville komme en global endring. Likeledes Uranus sin inngang i konservative Tyren i 2018. Uranus bryter opp gamle strukturer slik at noe nytt kan komme fram. Går vi enda lenger tilbake i tid, ser vi at da Neptun gikk inn i Fiskene i 2011/2012, ble verdens klimautfordringer satt på dagsorden. De siste månedene har det vært snakket mye om at klimaet vårt ikke tåler mer, og at vi ikke har mange årene på oss før katastrofen er et faktum. Så kommer dette! Mens hele verden roper varsku og stenger grensene, settes flyene på bakken og befolkningen i karantene. Hverdagen slik vi kjenner den, stopper opp. Vi blir innlemmet i en nesten uvirkelig verden, hvor sykdom og fare for død blir hengende over oss.

ET LITE LYSGLIMT
Men oppi all lidelsen som utspiller seg, begynner det samtidig og komme rapporter som forteller om stor forandring i bla luftkvaliteten over hele jorden. Pandemiens uventede bivirkning er en umiddelbar forbedring av miljøet. Miljøgifter vi daglig utsettes for er redusert, og det kommer rapporter som forteller om helsegevinst, og hvor mange liv som reddes i takt med at utslippene synker. Det er som om moder jord rister på seg, og selv har tatt styringen på det store behovet for klimaendring.

MÅNEN ER I HARMONISKE OG BALANSERTE VEKTENS TEGN, hvor vi selv om vi merker presset, lettere klarer å tilpasse oss hverandre. Vektens innflytelse gjør det lettere å forstå viktigheten av å bevare roen. Vi blir flinkere til å ta vare på hverandre, slik at samspillet med andre kan fungere bedre. Dette gjelder enten vi møtes fysisk, via telefon, på nettet eller i sosiale medier. Vi er midt inne i påskehøytiden, og heldigvis gir Merkurs gode aspekt til Jupiter fine muligheter for å kose seg. Det er viktig! Finn fram en god bok, eller gjør noe hyggelig sammen med familien og nære «en til en» venner. Er det aktuelt med en romantisk aften, passer det utmerket når Månen går inn i Skorpionen rundt midnatt. Der skal den være et par, tre dager.

SOLEN STÅR SAMTIDIG I UTÅLMODIGE VÆRENS TEGN, og ønsker handling. I motsetning til Vekten, synes Væren det passer dårlig å måtte vente. Her står Sol og Måne i et spenningsforhold, og skal forsøke å enes om noe. Det er viktig å beholde roen gjennom selvdisiplin uten å synke ned i passivitet, noe som fort kan føre til nedstemthet.

PÅSKEN
Det er en annerledes påske i år, og det har ikke vært like enkelt for alle å akseptere det. Handlekraftige Mars står i Vannmannen, og ønsker å gå egne veier. Det er frihet som teller. Ut i solen og opp i fjellet. Men der står som kjent den strenge regelrytteren Saturn. Reglene som gjelder er der for å stoppe smitten, så det er bare å holde ut. Saturn har god tid, og står der så lenge det er nødvendig, enten man liker det eller ikke. Pluto er enig, og sier at ingenting er over før det er over. Rampejenta Lilith som for tiden står mellom Chiron og Solen, er ikke særlig fornøyd med å skulle rette seg etter regler hun ikke er enig i. Behovet for å utfordre alle restriksjoner kan bli påtrengende. Men vi har skjønt alvoret, og med Jupiter på laget får vi forhåpentligvis noen lyspunkter etter at påsken er ferdig.

VÅG Å TENKE NYTT
Denne fullmånen kan vekke både forvirring, frustrasjon og utålmodighet i deg, og da er det viktig at du har aktiviteter som fyller tiden din.

  • Grav fram skapergleden! Det er bedre enn å grave deg ned i frustrasjon.
  • Ta deg en tur ut og kjenn at vi går mot lysere tider, eller foreslå aktiviteter sammen med et par andre enten hjemme eller på nett, avhengig av situasjonen. Ta initiativ, eller se hvilke tilbud som ligger der ute!
  • Dette er en god periode for å jobbe med ditt eget indre. Merkur befinner seg i Fiskene sammen med Neptun. Hvis du noen gang har ønsket å bevege deg innover i din egen sjels verden, og kjenne på hvem du er sett fra et åndelig perspektiv, er tiden inne for det.
  • Kan det være en større mening med alt som skjer? Denne fullmånen gir deg mulighet til å komme i kontakt med din egen magiske verden, og la deg inspirere av det du møter der.
  • Intuisjonen og kreativiteten er sterkere under denne fullmånen, og du er mer åpen. Hvis du tenker tilbake på de siste dagene, kan det hende du allerede har vært i kontakt med en dypere åndelig kraft i deg selv. I perioden 29. mars – 7. april har Jupiter og Pluto har stått sammen, og bidratt både på et høyere og dypere åndelig plan. Det er tid for å åpne opp og omfavne dine egne kreative sider.
  • Du kan bruke påsken til å kjenne på hva du har lyst til å ha inn i livet ditt. Det er lov å vekke din indre kreative skaperkraft, og få tilgang til drømmer og glede. En mulighet er å google/streame filmer, musikk osv, en annen er å fullføre noe du allerede har startet. Bruk Værkraften til å komme i gang, det er bare du selv som kan skape de endringene du vil ha.

Vi i stjerneklart har sett på hvordan denne fullmånen og påskedagene påvirker det enkelte stjernetegn.
For å få vite hvordan det treffer oss individuelt, må det settes opp et fødselshoroskop. Ta kontakt dersom du ønsker en personlig tolkning.

Se også vårt VÅRTILBUD som ligger ute på www.stjerneklart.com.

VÆREN
Denne fullmånen treffer med full kraft i ditt eget tegn, og du kan kjenne deg både rastløs og tidvis innestengt. Klaustrofobi er ikke tingen, så sørg for å komme deg ut i skog og mark, og få om mulig utløp for energien på den måten. Du trenger også mental stimuli, så å lese bøker med faglig innhold, eller være med på quiz eller andre spill passer bra nå. Det siste både vekker og dekker konkurranseinstinktet ditt, og får deg til å trives. Du er flink til å inkludere andre og skape god stemning. Hjemmepåske er ikke så ille, bare energien er sterk nok til at du slipper å kjede deg.

Et godt råd er å hente fram lekenheten i deg

TYREN
Du kan føle deg inspirert under denne fullmånen, og kjenne på en frihet til å skape og forme noe som du senere kan dele med flere. Det kan relatere til helse, kunst, musikk, eller andre sanselige ting. Bli ikke overrasket om du tidvis trekker deg litt tilbake og går inn i din egen boble. Du er likevel sosialt til stede og ønsker å holde kontakten med omverdenen. Men i disse dager skjer det mye på det indre plan som gjør deg godt. Dette gjelder også om du føler noe har hindret deg i å komme fram med dine ønsker. Et oppgjør i ditt indre, kan frigjøre gamle blokkeringer som du ikke trenger lenger.

Et godt råd er å tro på deg selv

TVILLINGENE
Dette kan bli en aktiv tid! Denne fullmånen gir deg energi, og du ønsker at så mange som mulig skal ha det så bra som mulig. Multitasking på nettet passer perfekt, og du både inspirerer og lar deg bli inspirert. Men vær oppmerksom på at ikke alle har samme behov som deg. Det er viktig at du lytter til signalene som måtte komme om at noen ønsker å være i sin egen sfære, og holde på med egne ting i fred og ro. Det betyr ikke at de føler seg ensomme, de bare trenger litt egentid. Økonomi ser ut til å være et tema, så en gjennomgang av egne verdier og status quo, gir deg overblikket du trenger.
Et godt råd er å kose deg og nyte gode øyeblikk

KREPSEN
Noen Krepser får travle dager i deler av påskehøytiden. Du kan oppleve at det er mye som må gjøres før hverdagen på nytt setter inn. Dette kan gå utover relasjoner til de som står deg nær. Om så er, sørg for kvalitetstid når dere er sammen. Denne fullmånen kan gi deg mange gode samtaler som du kjenner er meningsfylte og visjonære. Du kan få uventet hjelp fra venner. Du er sensitiv og ser ut til å ha god kontakt med både virkeligheten og skaperkraften din. «Your home is your castle», heter det, så på hjemmebane klarer du å trekke deg tilbake, og samle krefter.

Et godt råd er å glede deg over alt du får gjort

LØVEN
Denne fullmånen ser ut til å hente fram lysten til og lære mer om tema som allerede interesserer deg. Det kan være at nye muligheter kommer i din vei, eller at du selv får noen nye tanker rundt gammel problematikk. Både lese og skriveferdighetene dine våkner. Tema som helse, kosthold, hygiene, healing mm opptar tankene dine, og passer også godt inn i tiden vi lever i. Du har en skarp følsomhet nå, og ønsker å grave under overflaten for å se hva du finner der. Denne fullmånen gir deg energi. Husk at livet skal leves både innendørs og utendørs. Sørg for å få en god dose frisk luft i løpet av påskedagene.

Et godt råd er å holde fast i engasjementet ditt

JOMFRUEN
Helse er et kjent tema for deg, og i disse dager får du bruk for din naturlige evne til å vite hvordan du skal beskytte seg på best mulig måte. Dine råd til andre kan være uvurderlig og kjærkomne. Økonomi kan bli et tema, men du er flink til å klare deg, så forsøk å legge eventuelle bekymringer til side. Og husk at selv om du gir råd, kan du ikke hjelpe alle. Bruk dagene til å kose deg, og hent fram aktiviteter som gjør deg godt. Noen Jomfruer vil kjenne på ekstra glede og arbeidslyst, så alt fra huslige sysler, baking, gode samtaler, frigjørende lek og glede sammen med de nærmeste, passer godt nå.

Et godt råd er å tenke på at også du skal ha det bra

VEKTEN
Denne fullmånen treffer i ditt eget tegn. Behovet for kontakt med andre er betydelig, og hengivenhet til familie og dine nærmeste er sterk. Du er handlekraftig, og ideene dine kan inspirere andre. Du har en skapende energi som kan slå ut i kunstneriske aktiviteter, eller lek og moro som får andre til å glemme eventuelle frustrasjoner og restriksjoner. Dette kan ha en healende effekt. Kosthold og helse generelt, er temaer som opptar deg nå. Men du kan også kjenne behovet av å trekke deg tilbake og studere emner som er viktige for deg, det være seg filosofi, reiser, okkultisme, eget indre liv osv.

Et godt råd er å ta i bruk evnen til selvledelse

SKORPIONEN
Under denne fullmånen kan det hende du syns det blir for mye Vær-energi, og at folk rundt deg ikke klarer å holde seg i ro. Det er som de vil først det ene og så det andre. Din sensitivitet er skjerpet, og du har et skarpt blikk som fanger opp det meste. Du føler ansvar for at de rundt deg har det bra, og sørger tålmodig for at de har alt de trenger. Men du kan få kjenne på at grensene dine tøyes litt for langt. Husk at andre må ta eget ansvar i disse koronatider. Noen Skorpioner har behov for å trekke seg litt tilbake, og er du en av dem, kan du trygt nye stillheten og kose deg i eget selskap.

Et godt råd er å fokusere mer på grensesetting

SKYTTEN
Det er ikke like enkelt å få utløp for trangen til å bevege seg akkurat nå, og du kan tidvis kjenne på indre stress. Her gjelder det å se muligheter, ikke begrensinger. Du har en naturlig evne til å tenke positivt, og under denne fullmånen kan din kjærlighet til for eksempel musikk, drømmer og lengsler få utløp. Tenk nytt! Akkurat nå har du lettere tilgang til dine kreative evner, samtidig som konsentrasjonsevnen din er god. Du er grundig og logisk, og kan få gjennomført planer du måtte ha. Du trenger også å ha kontakt med andre, så å invitere til sosial omgang på nettet, gjør deg godt.

Et godt råd er å være oppfinnsom

STEINBUKKEN
Som Steinbukken har du stått i mange utfordringer de siste månedene, og da alt begynte å se litt bedre ut, kom det nye utfordringer. Tålmodighet er en dyd heter det, men det tærer på. Metodisk hardt arbeid lønner seg, og nye måter å løse ting på er i gang. Nytenkning og en følelse av optimisme kan gi fremgang nå. Du er hjemmekjær, og mange av dine aktiviteter skapes her. Under denne fullmånen er intuisjonen din skjerpet, og du når fram til folk med det som ligger deg på hjertet. Dine tale og skriveferdigheter er gode, og enkelte Steinbukker får anerkjennelse for jobben som legges ned.

Et godt råd er å stå på og ikke gi deg

VANNMANNEN
Denne tiden vi er inne i nå, kan få mange Vannmenn til å føle seg begrenset og innestengt. Regler og restriksjoner er ikke enkelt å måtte forholde seg til, så her er det sunn fornuft og felles dugnadsånd som får deg til å holde ut. Denne fullmånen egner seg godt til studier og langsiktig planlegging, så tillat deg å drømme om bedre tider, og hva du skal gjøre da. Du er kanskje den av alle tegn som kan forstå den positive effekten av hva som skjer med klimaet i verden. Du evner å se de bakenforliggende globale mulighetene, og kan bidra med positiv tenkning til du har rundt deg.

Et godt råd er å ikke stenge deg inne med tankene dine

FISKENE
Din sensitivitet fanger opp andres behov nå, og din store evne til medfølelse gjør at andre trekkes til deg. Det er ikke sikkert du merker det selv, men det du sender ut har en healende effekt. Husk at også du skal ha påfyll, ellers går du tom for energi. Ta imot det andre gir deg av ektefølt takknemlighet. Økonomisk trygghet er viktig, og du trenger å være bevisst at det du gir til andre er omsorg som ikke nødvendigvis skal koste penger. Farger gjør deg godt, så unn deg selv en blomsterbukett med vårens farger, eller noe annet som får fram en god og nærende følelse hos deg.

Et godt råd er å kjenne på egenomsorg

Photo by Jakk_Wong on Freepik.com

Comments are closed.

Post Navigation